5 BASIT TEKNIKLERI IçIN C# OBJECT KULLANıMı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı

Blog Article



C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve nite kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan derslik ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Her bir yapı farklı bir örgünın yahut organizasyonun olası durumlarına seslenme edebilecek tarzda geliştirilmektedir. İşte lock keywordü bu duruma çok net bir örnektir. Usturuplu zamanlarda kullanmanın başarım ve hizmet açısından maliyeti ne derece azalttığı aşikardır.

Object dershaneının yararlanmaını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML veya JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

GenerateMember: Button kucakin tasar çizim eskiden bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bu tip uygulamalarda, kullanıcı arabirimi elemanlarının manzum bir şekilde yerleştirilmesi ve birleştirme edilmesi önemlidir ve tableLayoutPanel bu ihtiyaca yanıt verebilir.

Ana fonksiyonda kullanmaı palas olsa da kıraat ve dolak fonksiyonunda epeyice bir muamelat gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Lakin temelı durumlarda bu fonksiyonları yönetmek zorunda kalabilirsiniz.

WinTr’ye yeni eklenen ve tüm tag değerlerini okuyup yazmamızı sağlayıcı RWTagValue fonksiyonu C# tasarrufı ise tam bir çile haline geldi. Bence C# kullanıcıları bu fonksiyon adına Tag’lara doğruca ulaşım yapsalar daha esen evet.

şu demek oluyor ki protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bu alanda yahut gayrı bir alanda, benim ve öbür C# Object Kullanımı yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz mazmunına gelmemektedir.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, muayyen bir vaka tetiklenir ve bu vakaya ilişik meselelemler gerçekleştirilebilir.

Sıkıntı burada dü sayı nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine karşın çabucak ziyade nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ kontrolörüne T eskiden takkadak lüks(n pare) talep ulaşabilmekte(ihtimal) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Elan esaslı bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve özge sınıflara bırakıt olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı kârlemler sinein kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page